Iklan

Followers

Wednesday, May 18, 2011

kerja mase cuti sem :)

salam semua hari nie saye nak cerita sikit lah pasal job saye mase cuti sem nie hehehe saye suka sanggt kerja nie .tak sangke pulak boleh dapat job nie sebenarnya ..hehhe
  1. HARI FIRST keje mase cuti sem nie hahahhaah memang nasib malang giler lah..mase tengah hari tu ingat nak lah message dengan my darlin kan kan kan hehehe????windu lah katekan hahah mase tu nak p toilet boleh bulak my phone masuk dalam lubang JAMBAN!!!!! what!!!!! rase mase tu  gram sanggt sangt lah..heheh tapi dalam hati kelakar jugak hahahhahaha dapat pengalaman fon masuk dalam jamban hahhahaha...sedih pow ade  hurmmmmm...pastu hari seterusnya ok lah hehehe banyak jugak lah kerja yang aku dibebankan di butik D'FARHANA nie heheh..
kalau ade sape2 yang nak kawin heheh boleh pilih package nie hehehe
  1. RM350
  • baju songket / lace (L/P)
  • payung
  • kasut
  • eksesori 
  • bunga tanggan
2.  RM1200
  • pelamin berserta dua tiang 
  • baju lase /songket sepasang
  • eksesori
  • kasut
  • bunga tangan
package nie jew yang baru aku inggat hehhehehe
maaf lah yewk
biase lah tu baru bape hari jew kerja 


  • KERJA SAYA ADELAH
  1. MENGUBAH BUNGGA PELAMIN
hurm memang tak cukup tanggan lah nak buat heheheheh saye sorang saje yang buat 1 minggu ade dalam 5 or 6 pelamin yang nak kena buat korang bayangkan hehhehhe...nasib lah saye dah ade kemahiran nie sejak dulu lagi mase saye berkerja sebangai pembuat hantara hehheeh siap wat shoot gambar ag masuk majalan lah katekan hehehehe...

nie nak tunjuk korang pelamin yang telah di buat oleh butik D' farhana galeri perkahwinan 




thank you !!

Monday, May 9, 2011

SIAPA NAK JOIN BLOGLIST FALIHINJASMY.BLOGSPOT.COM, SILA ANGKAT TANGAN MACAM SAYE~~~,


UNTUK JOIN KLIK LINK NIE K :)
http://falihinjasmy.blogspot.com/2011/04/siapa-nak-join-bloglist.html


KENAPA SAYA JOIN BLOGLIST ?????

  • saye rasa macam menarik menarik dan menarik
  • saya rasa kalau saya dapat join geng nie mungkin saya dapat kawan baru dan ramai yang akan jadi followed  saye :)
  • sebab saya suka usin welca hahahahhaa
  • harap saye mendapat kawan yang ramai hehehe
kalau sudi angkat tangan macam saye heheh:
jom JOIN RAMAI-RAMAI !!!!! KLIK SINI CEPATTTT 
ANGKAT TANGGAN MACAM SAYA :p

Friday, May 6, 2011

Justin bieber kena baling botol by (GilaVideo)

         what??? justin bieber kene baling botol
salam hai semua hari ni saye ade lah main -main tegok dekat you tube...ade tajuk hot pulak keluar hehehe.tajuk nie memang best lah..justin bibir yang teragung sangat dekat malaysia kite ni ade ke patut kene baling dengan botol..but memang kesian dekat die...
tidak sepatutnya di perlakukan begitu kepadanya...




lagu popularnya 'NEVER SAY NEVER'
HENSEM NYE DIE HEHHEE
JUM DATE DENGAN SAYE HAHAHAHA..U SANGGT COMEL..OPPPSSS!!!tapi kesian ade ke kene baling botol tapi kan baru-baru nie saye nak gossip sikit lahkan die pergi buat show dekat austrilia kene baling telur 6 bijik hahaha lagi lah kesian but kelakar lah jugak hahahaha...

Wednesday, May 4, 2011

IMG 5146

Baju t-shirt masa hadapan .

salam  hari nie bosan sanggt tak tahu dah nak buat ape..hehhee  aku pown pegilah jenguk- jeguk sikit kat blog orang lain dan terjumpe pulak tajuk yang best n menarik nie... Pada masa depan dijangkakan semua baju dah tak berjahit..hohoo.Seorang saintis nie berjaya mencipta fabrik yang hanya menggunakan acuan dari semburan sejenis cecair.Cool der!
ianya di jangkakan bermula pada tahun2020..yek kew nie???heheh
wow macam menarik jew ..heheh but saye terfikir macam mane pulak kalau perempuan nak pakai t-shirt nie hehehe saye tak galakkan kepada perpuan yang pakai mesti sendat giler kan hehehe..
ohh nie semburan untuk corak pada t-shirt.hurm kita boleh buat macam-macam corak dengan hanya semburan sahaja mudah dan cepat.

ow cantik pulak body die hahahhaha..ooopppsss!!! maaf..ok dah terciptanya baju masa hadapan dengan satu semburan sahaja  :)

ais krim pisang!!!

                      AIS KRIM PISANG!!!
SALAM semua..hari nie saye makan air krim pisang ,,ha korang penah makan tak..hehehhe rase pelik pulak kan tapi yang pasti nya ais krim pisang nie memang sedap hahhah..ais krim nie boleh bukak macam kita makan pisang betul,,hehehe korang nak try pegi lah serbu kedai ais krim sekarang !!! hehehe.
pagi tadi anak saudare saye bagi ais krim nie selepas die balik dari tadika.."acu nah nie ais krim pisang"...
ha!!!!! aiskrim pisang !!
sambil teguk anak saudare saye membuka ais krim tu macam bukak pisang ...i pown apew lagi tiru lah jugak ape yang die buat,,,hahaha
rase kelakar pulak dah ..but hari nie saye dah makan 2 batang ais krim nie hahaha..memang sedap lah..
ha nie lah die muka depan plastic aiskrim 2
.

ha ni lah die anak saudare saye ..hahaha name die amirul  fitri.. ..degil giler die nie..

Tuesday, May 3, 2011

apew kate korang bila tahu proses daging burger???

                                                             WARNING!!!!
                   Carefully choose MEAT BURGER FROM OUTSIDE.
 HA ..... nie cik senoh nak p cerita sikit lah kang hampa-hang pa semua nie pasal burger..korang tahu x macam manew daging burger 2 di prosses???? ha..mesti x tahu kan...ha nie cek nak habak sikit kat korang macam manew org EUROPE proces daging burger.......tapi korang jagan wisau kat malaysia nie daging burger semua bersih n halal hehehe contoh:
ha macam cntoh brand RAMLY nie halal proses die pown ok ..mengikut syariah agame islam..heheehh
video
nak tahu x org europe wat macam manew ...ha korang tegok lah video nie eekkk....geli tekak aku nak makan hehehehe...di x buang KULIT, X BUANG KAKI,X BUANG USUS,X BUANG GIGI,X BUANG KEPALE...EKKKKKK...pastu terus masuk kan lembu2 idup-idup dalam mesin belander..hurm ...pastu daging semua hancur n dibuatnya daging burger..so hati2 laah memilik daging burger.. 
PESANAN IKLAS DARI SAYE HAHAHAHAH

Sunday, May 1, 2011

tentang saye..kehipudan saye..kesukaan saye

ini lah saye yang bernama hasanah bt kamarul zaman ....
anak bongsu dalam 5 org adik beradik...
mari lah add saye dalam fb clik di MARANG SEKEPAR KZ..kalau nak ketahui saye dgn lebih lanjut..hehe
: )
ha nie pulak tempat aku stdy @ POLITEKNIK MUADZAM SHAH
baru sem 1 hahahaha...
mula2 memang x best duk poli nie dah ar dalam utan..
ad satu hari tu kat muadzam pada hari sabtu mesti ade pekan sehari memang best lah ...
ade lah org asli ramai sanggt takut giler aku mase 2 dgn anak dieorg x pakai baju yew aku rase macam duk kat pusat pembuanggan dah heheheheheeee...tapi lau kite x kacau dieorg so diorg pown x lah kacau kitew kan hehehehee
ha nie sebelum @ selepas mesti snap gambar dulu hahahahaa bejet cun lah tu !! hehehehhe

nie lah cita2 aku menjadi seorg photogrfer yang profesional.tapi skung x dek DSLR ar cuma ade nikon compac je dulu hehehee..
D90-menjadi pujaan saye hehehhee ..hurm bilew lah nak dapat camera nie eeekkkk hehehehe sem depan ok ar nie leh ar merase kan hehehee leh wat buisnes heehe tambah jugak duit poket ak en hehhe..


ha!! nie nak cerita sikit lah mase aku menjadi JUARE FOR SNAP N EDIT PIC bertemakan 1MALAYSIA.
mase  tu penat giler ar degan bersama-sama model aku nie name yew dalam fb BULAN REENA..cun jugak model aku nie hehehe..nasib lah die nie x kuat merunggut sanggt...dah penah2 snap pic so belanjew ar die makan en sebagai upah heheeh
ni dapat no 3 so ade lah dapat habuan sikit en hehehehe
ha nie lah gambar bertuah aku dapat tempat pertama hehehe
dapat ar RM150 kan hehehe 
nak tahu mane aku dapat budak2 nie hehhehehe.....nie sebanarnya budak nak balik asrama hahaha apew ag 2 lah peluang aku nak snap gambar dieorg cakap jew macam nie "die tlong akak jadi model akak akak akan bagi upah " hehhe apelagi laju lah dieorg nak bergambar kan hehehehe.

nie lah budak baru nak belajar kan hehehehee
ha nie lak mase aku p rompin kat KAMPUNG MERCHONG rumah kawan aku ..sebb umah die ade sawah hehhehe best sanggt asenyew dapat tegok sawah padi...

Bertuah Dapat Suami Mcm Nie

BERTUAH KALAU DAPAT SUAMI MACAM NIE 



Lebih kurang tiga minggu yang lepas saya membawa
isteri ke 'Mahkota Medical Centre', dia mengadu
kepada saya kepalanya pening, rasa mual dan badanya
lenguh-lenguh. Saya tanya dia"mengandung kot?" Dia
kata tak ada. Oleh kerana 2-3 hari macam tu saja,saya
bawak dia jumpa doktor dan ternyata.... isteri saya
mengandung dua bulan. Emmm saya dah agak dah.Maka
bermulalah cerita baru dan haluan sejarah masa
depan akan pastinya berubah lagi.

Dia akan merasa loya dengan bau yang sebelum ini
senang baginya, termasuklah bau badan saya. Morning
sickness yang teruk sekali bagi isteri
saya.Kasihan sungguh, terbaring saja sepanjang masa.
Makan tak boleh, minum tak nak, apa pun tak nak.
Adakalanya isteri saya semalaman tak dapat tidur,
kadang-kadang tu asyik nak tidur saja. Selesai saja
solat Isyak dah masuk bilik. Pada awalnya saya tidur
kat luarlah sebab dia tak boleh bau badan saya.
Saya fahamlah orang mengandung memang macam tu,
sekarang ni dah boleh tidur dengan saya dan saya
sudah tahu macamana nak elakan insomnia yang
dialaminya, iaitu dengan membaca Al-Quran
sehingga isteri saya terlelap.Memang kebiasaan
sebelum mengandung pun saya akan membaca
Al-Quran diatas katil di sisi isteri sebelum tidur
sehinggalah dia terlelap.

Sekarang saya terus membaca Al Quran disisinya
sebagai ubat tidur bagi isteri dan anak dalam
kandungan. Adakalanya sampai 2-3 jam.Bukan itu
sahaja, saya juga sentiasa bercakap-cakap dengan
janin dalam perutnya. Perkara yang mula-mula saya
ceritakan padanya ialah tentang tauhid. Saya bermula
dengan
kitab pertama yang saya pelajari dahulu iaitu kitab
'Kasyaful Mahjub'. Mungkin ada pembaca yang berkata
saya terlalu ghairah, kebarangkalian untuk janin
survive masih tipis. Tapi mana ada ayah yang tak
berharapan. Segarang-garang harimau pun tak makan
anak, apatah lagi saya. Apa yang akan berlaku pada
kemudian hari adalah diluar bidang kuasa
saya. Siapa saya untuk mempersoalkanya.

Saya bercerita kepadanya tentang Allah,
zat, sifat, asma, afal. Dan cerita itu kembali
bercerita kepada diri saya. Adayang menghantar
email dan bertanya bagaimana mahu mensihati anak agar
tidak degil. Jawapan yang mahu saya nyatakan bukan hanya
untuk anak tetapi untuk sesiapa sahaja terutamanya
yang mempunyai hubungan rapat dengan kita.Tak
kiralah anak, isteri atau suami. Bagaimana?

1. Semasa anak atau isteri kita sedang tidur inilah
waktu yang paling sesuai terutamanya diwaktu dua
pertiga malam, kerana fikiran bawah sedarnya(sub
conscius mind) adalah paling optimum ketika
ini. Yang tidur hanyalah conscius mind (minda sedar).

2.Sentuhkan ibu jari anda ke langit-langit dan
kemudian sentuhlah dengan halus ibu jari anda ke
ubun - ubun orang yang ingin anda nasihati.

3. Semasa ibu jari diatas ubun-ubun selawatlah
ke atas junjungan Nabi Muhamad dan bacalah surah al
fatihah. Kemudian terus dengan berzikir didalam
hati dan jangan putuskan zikir anda.

4. Angkat ibu jari anda,kalau boleh janganlah
di putuskan zikir didalam hati dan bercakaplah
dengan suara yang agak perlahan agar tidak sampai
mengejutkanya. Beritahulah apa yang ingin anda
beritahunya. Kebiasaannya saya akan menasihati
isteri saya agar tidak selalu melewatkan solat,banyakkan
berselawat, banyak bersabar.

Nasihatilah orang yang anda sayangi dengan apa
sahaja nasihat yang anda inginkan. Jangan putuskan zikir
anda, supaya zikir itu masuk bersama dengan nasihat
anda

5. Anda akan dapat melihat reaksi yang dia sedang
menerima pernyataan anda iaitu kelopak matanya
bergerak-gerak. Insyallah saya doakan diri saya dan
anda berjaya dengan kaedah ini.

Pernah di zaman Imam Abu Hanifah (Hanafi An
Nu'man), seseorang pernah bertanya kepada bapa
Imam Abu Hanifah. "Tuan, bagaimanakah tuan mendidik
Hanafi
sehingga begini istimewa jadinya. Jawab bapa Imam
Abu Hanifah "Aku didik Hanafi 40 tahun sebelum dia
dilahirkan". Kalau didengar pernyataan ini tentu
aneh bagi kita bukan. Bagaimana mungkin manusia yang
belum dilahirkan sudah di didik. Namun apa yang ingin
disampaikan oleh Tsabit (bapa Imam Abu Hanifah)
ialah dia sendiri telah diasuh, manakala isterinya juga
sudah di didik dan Hanafi sendiri sudah dididik sejak
dari kandungan lagi. Saya beri anda satu logik
akal, acuan yang bulat mana mungkin menghasilkan kuih
segiempat. Begitu juga dengan anak dan isteri
kita. Mereka adalah cermin kepada diri kita
sendiri.

Saya bacakan kisah ini kepada janin yang sedang
membesar dalam perut isteri saya. Saya sentiasa
berdoa agar dia terus membesar dan dilindungi Allah
sebagaimana Allah memelihara Imam Abu Hanifah. Saya
nasihatkan dia dengan nasihat yang disuarakan oleh
Luqman Al Hakim kepada anaknya. Saya bacakan kisah
para rasul, para nabi,wali songo, tujuh wali melayu
kepadanya. Cuma isteri saya menasihati agar suara
saya tidak terlalu kuat, bimbang didengar oleh jiran, apa
pula kata mereka nanti.

Dalam kepekatan malam, isteri saya sudah pun yenyak
dibuai mimpi. Saya baru selesai membaca surah yasin
disisi isteri hingga dia terlelap. Saya kehalaman
rumah, mahu merenung langit malam, satu-satunya hobi
saya semenjak kecil semenjak di rumah anak-anak
yatim piatu, saya bawa hingga kini. Langit agak terang
dan
bersih. Saya bersandar dibangku marmar. Kalau isteri
saya sihat pastinya dia menemani saya disini, kami
akan bercerita tentang segala-galanya, tentang masa
depan, tentang anak, tentang cinta, tentang tuhan.

Saya terus merenung langit malam, saya anak yatim
piatu yang ditinggalkan ditengah padangrumput,sehingga
sekarang tidak diketahui siapa ibu ayah saya. Kini
saya akan menjadi ayah. Bermula dari saya akan wujud
salasilah keturunan yang baru.Saya bertekad dalam
hati, Insyallah jika anak ini lahir, dia tidak akan
saya biarkan membesar seperti saya. Dia tidak akan saya
biarkan menagih kasih dirumah kebajikan.Dia tidak
akan melalui zaman pahit seperti saya. Dia tidak perlu
dibohongi yang teddy bear adalah'mama'nya seperti
saya. Air mata ini mengalir lagi. Mudah benar ia
tumpah.Oh! janganlah tumpah lagi.Sudah terlalu
banyak tertumpah.Kalau mahu tumpah biarlah ketika sujud
menyembah ilahi.Pesan guruku air mata lelaki
jangan ditumpahkan sia-sia.

Saya tidak mahu terus melayan perasaan,segera saya
kuncikan pintu dan ke kamar tidur.Isteri saya
telah pun nyenyak dibuai mimpi.Inilah 'bintang timur'
dalam hidup saya.Ia sentiasa bersinar cemerlang dalam
hidup saya,memberi harapan,keyakinan,kesetiaan dan
cintanya kepada saya.Insyallah tidak lama lagi,akan
muncul 'bintang timur kecil' dalam hidup saya

Iklan